Vodné fritézy

Vodná fritéza elektrická Movilfrit, jednokošová, stolné provedenie, systém 10 l oleja a 3,5 l vody. Jedinečný systém, ktorý predlžuje životnosť oleja, olej má až 10ti...

Vodná fritéza elektrická Movilfrit, dvoukošová, stolné provedenie, systém 2x 10 l oleja a 2x 3,5 l vody. Jedinečný systém, ktorý predlžuje životnosť oleja, olej má až 10ti...
Vodné fritézy Movilfrit na systéme OLEJ - VODA: je založen na princípe rozdielnych merných hmotností oleja a vody, pričom stĺpec oleja, "plávajúci" na hladine vody je od nej ostro oddelený. Voda potom plní jednak funkciu akéhosi filtra v okamihu, keď sa nalieva cez vychladnutý olejový stĺpec a strháva so sebou nečistoty z oleja, a jednak slúži ako záchytná vrstva pre všetky omrvinky, ktoré sa oddelia od fritovanej potraviny.
Voda aj olej sú v 1 nádobe. Voda je na dne nádoby, olej nad ňou. Odpadnuté čiastočky potravín padajú na dno, do vody, usadzujú sa tam. Nepripaľujú sa a tým sa predlžuje životnosť oleja. A súčasne to umožňuje fritovať rôzne druhy jedla bez miešania chutí. Mení sa voda, odstráni sa zvyšky, olej zostáva čistý, nie nutné jej filtrovať. ÚSPORA OLEJA.
Systém pohyblivých telies - Fritéza Movilfrit se systémom pohyblivých telies, ktoré lze zvýšiť do polohy umožňujúcej prehrievať len potrebnú vrstvu oleja, má množstvo významných výhod:
- Úspory energie tým, že ohrieva iba potrebný objem oleja v každom koši fritézy
- Vyššia rychlosť fritovania s menšou spotrebou energie dává rýchlejší výsledok, pretože zahrievame menší objem oleja
- Väčšia trvanlivosť oleja, pretože nezahrievame celý jeho objem a tým ho menej zaťažujeme. Navyše odpadnuté čiastočky potravín padajú na dno a nepřipaľujú sa, usadzujú sa tam a vypustia sa s nadbytečnou vodou.
U nepohyblivých vykurovacích telies (klasickej elektrickej fritézy), ktoré sa v záujme využitia priestoru umiestňujú čo najbližšie ku dnu olejovej vane, je nutné ohrievať celý objem oleja nad nimi, aj keď práve fritujeme menšiu dávku potravín.
- do vody ve fritéze je potřebné dať aspoň štipku (či 100g na 1l vody podľa návodu) soli kvôli konzervácii a lepšiemu oddeleniu vody od oleja vďaka hustote kapalín